Sortiment

Gardiner
Oavsett om man är ute efter klassiska tidlösa eller fräcka moderna gardintyger, kommer du alltid hitta det du söker på våra hyllor. Vi hjälper gärna med att få fram tyger som kan skapa känslan och stilen du önskar i rummet. Vi har ett väldigt bredd sortiment av färger, mönster och tyger för gardiner.

Våra sömmerskor syr dina gardiner med stor omsorg och känsla för detaljer. Är du intresserad av att vi syr dina gardiner?

I vår butik kan du även hitta ett brett sortiment av färdigsydda gardinlängder och gardinkapport i metervara.

Vi samarbetar med de största leverantörerna för att kunna erbjuda våra kunder ett stort utbud av tyger till dina gardiner.

Ett axplock av våra partners .

Designers guilt Astrid, JAB, Morris, Sanderson, ADO, Winterstextil, Boel&Jan m.f.

Modetyger och sytillbehör
Att välja tyg för klädesplagg är roligt men inte alltid det lättaste. Vi har expertisen för att hjälpa dig att välja rätt tyg till rätt pris. Vi kompletterar våra modetyg med dekorativa band och sytillbehör.Vi har mänga mönster och färger som du kan välja mellan för ditt syprojekt, oavsett om det är ett plagg eller en kudde. Konsultera gärna med oss om vad du vill göra så kan vi hjälpa dig med tips.

Tyger för möbler
Tyg för möbler finns i flera varianter, färger och mönster. Vi har både klassiska och moderna .Finns som metervara och även på beställning.

Skinnimitation
Vi har ett stort sortiment av skinnimitation i flera olika kvaliteter och färger. Finns som metervara och även på beställning.

Bra kunskaper för att undvika fel
Observera att avancerade tygbyten på möbler kräver bra kunskaper inom området. Om fel görs kan möbeln förstöras permanent. Konsultera gärna med oss innan du köper möbeltyg när du själv ska genomföra bytet på dina möbler så att du köper rätt tyg till rätt pris.

 

Tvätt- och vårdråd
Tryckta tyger tvättas mest skonsamt i ett badkar i ljummet vatten, det sliter inte så mycket på det tryckta mönstret. Använd aldrig tvättmedel som innehåller blekningsmedel till tryckta och färgade tyger då det kan bli fläckar på tyget.

Tvättar man i maskin är det alltid en stor risk för krympning och slitage på trycket. Bara skillnaden mellan skölj- och tvätttemperatur på vattnet kan orsaka krympning. Sträck eventuellt tyget i vått tillstånd och låt det hängtorka. Använd aldrig torktumlare till hemtextilier.

Ull

t
Man bör alltid kolla tvättrådet vid köpet av tyget, då bara en del av yllelager kan vattentvättas, då ull krymer och töjs i vattentvätt. Vattentvättbart ylle bör tvättas särskilt skonsamt med ett neutralt tvättmedel. Får ej blötläggas, gnuggas eller vridas men kan kemtvättas. Strykning får ske med max 150C (två punkter) med en fuktig pressduk. Ylle tål ej torktumling, yllelager bör torkas plant uppställt. Trådarna kan vara ojämna med tussar och knutar och det kan förekomma små fibrer i avvikamnse färg beroende på fiberns naturliga egenskaper och produktionsprocessen. Tyget kommer växa och /eller dra ihop sig beroende på luftfuktighet och temperatur.

Bomull
Vitt tyg kan tvättad med upp till 95C och färgat tyg med upp till 60C. Vit bomull kan klorblekas med inte färgad och den kan kemtvättas. Torktumling kan ske i normal temperatur och strykning får ske med maximalt 200C värme (tre punkter).

Lin
Lin-fibern är slät, därför lossar smutsen lättare från lin än från bomull och behöver därför inte tvättas lika ofta. Vattentvätt kan ske mellan 40-60C med maximalt 1 minuts centrifugering för att inte skada fiberns yta. Vit lin kan klorblekas men inte färgad. Linprodukter föredrar kemtvättning då de håller sig slätare och blankare än i vattentvätt. Torktumling är förbjudet och strykning kan ske med maximalt 200C (tre punkter). Vi rekommenderar strykning genom ett lätt fuktigt tyg för att bevara tygets egna glans. Observera att alla naturfibrer krymper utan separat behandling, så också lin. Linne tyger kommer växa och/eller dra ihop sig beroende på luftfuktighet och temperatur.

Polyester
Ska tvättas i rikligt med vatten, på det sättet händer alla förändringar i temperaturen till fibern så långsamt som möjligt, maximalt 40C fintvätt. Polyester får ej blekas men kan kemtvättas. Strykning får ske med maximalt 150C (två punkter) och ska ske fuktigt eller genom en fuktig pressduk.

Siden
Siden som tyg är härligt, både känslan och utseendet. Som fiber är det dock ganska ömtåligt, så därför finns det flera saker som man måste ta hänsyn till när man hanterar siden. Före första tvätten rekommenderar vi att man pratar med vår kunniga personal om skötsel av siden: tvättmedel, lötlägga eller ej, att använda ättika i sköljning, centrifugering, krympning, påverkan av solen och kemikalier.Är man tveksam om tvättmetod eller lämpligt tävttmedel, ska man begära tvättråd, vi svarar gärna. Siden får aldrig torka eller vädras i sol, ibland kan starka färger blekna i ett soligt rum elelr i en transparent plastpåse under en solig resa i en bil. Siden är aldrig allergiframkallande, brinner inte med låga (flamsäkert) och är det skönaste man kan bära mot sin hud.En del siden håller vattentvätt, den måste handtvättas eller maskintvättas rilkigt med vatten i fintvätt i 30C och med sidens tvättmedel. Ingen gnuggning eller vridning får ske. Tyget tål inte klorblekning och kemtvätt får endast ske av profesionella. Torktumling är förnjudet och strykning får endast ske med maximalt 110C (en punkt) från avigsidan och genom en fuktig pressduk.

Viskos
Viskos kan fintvättas i 40-60C. Vitt tyg kan klorblekas men inte färgat. Viskostyg krymper i vattentvätt utan separat behandling, därför rekommenderas att alla viskostyger vattentvättas före sömnad. Beroende på kvaliteten, kan torktumling ske i lägre temperatur eller inte alls. Strykning ska ske med maximalt 200C (tre punkter).